Zanzibar

Zanzibar

Opšte aktivnosti

Zanzibar je ostrvo koje pripada afričkoj državi Tanzanija i predstavlja pravi biser Indijskog okeana. Odlikuje ga bogat biljni i životinjski svet, ali i celokupna priroda ostrva na kojem se stanovništvo hrani ribom i voćem. Asfalta ima samo u glavnom gradu u kojem šetajući možete u vazduhu osetiti mirise vanile, cimeta i kakaa.

Netaknuta tropska priroda, rajske plaže nalik onima sa Maldiva, kao i posmatranje berbe kafe, bibera, šafrana i čilija, degustiranje kokosovih oraha, istraživanje ostrva i vodeni sportovi siguran su odgovor na pitanje zašto ovo ostrvo iz godine u godinu privlači sve veći broj turista iz svih krajeva sveta. Dobrodošli na Zanzibar!

Država Tanzanija
Površina 2,461 km²
Jezici koji se govore kiswahili, engleski
Valuta tanzanijski šiling
Vizni režim Državljanima Republike Srbije je potrebna viza za Tanzaniju i obezbeđuje se na granici (trošak 50 USD po osobi).

Sport i priroda

Sport i priroda O prirodnim lepotama Zanzibara ne treba mnogo trošiti reči. Preporučićemo vam odlazak u centralni deo ostrva gde je na 5 hiljada hektara smeštena šuma Džozani. To je nacionalni park u kojem možete videti najstarije vrste drveća koje su nekad krasile skoro celo ostrvo, više od 40 vrsta prica, nekoliko vrsta majmuna, među njima i vrlo retku vrstu "red kolobus".

Noćni život

Noćni život Svi oni koji vole noćni provod a planiraju putovanje na Zanzibar biće razočarani. Na Zanzibaru noćni život ne postoji. Ali svakako ne očajavajte, uživaćete u dnevnim obilascima ostrva koja vam mogu odneti toliko energije da ćete uveče poželeti samo miran san uz šum talasa obližnjih plaža.

Kultura i istorija

Kultura & istorija Prema verovanjima Zanzibar su još pre 4 hiljade godina naselili Bantu crnci. Stoga i Zanzibar u prevodu znači "zemlja crnaca". Burnu istoriju ostrva prate dolasci Arapa i pomorskih trgovaca iz Persije i Indije, kao i čuvenog moreplovca Vaska de Game kada počinje "mračni deo" bogate istorije ostrva.

Hakuna Matata Beach Lodge Spa

Cena po sobi po noćenju od 65

Više informacija

Rezervišite

Sazani Beach Hotel

Zanzibar
Cena po sobi po noćenju od 50

Sazani Beach hotel je idealno mesto za sve zaljubljenike Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs