Turska

Turska

Opšte aktivnosti

Turska predstavlja zemlju koja se prostire na dva kontinenta – Evropa i Azija. Izlazi na obale 4 mora, Crnog, Mramornog, Egejskog i Sredozemnog. Predstavlja zemlju kontrasta, s jedne strane nastoji da sačuva tradiciju i običaje, dok sa druge, s nestrpljenjem žuri u savremenu budućnost.

Zemlja koja spaja istok i zapad, dva kontinenta, bila je dom za mnoge značajne kulture i svetske civilizacije više od deset hiljada godina. Mnogi je nazivaju kolevkom civilizacije, a iskopine koje svedoče o tragovima ljudskog života iz doba neolita, vraćaju nas 6.500 god. p.n.e. Od tada pa sve do savremenog doba ovim teritorijama prohujalo je nebrojeno civilizacija i kultura, svaka od njih ostavljajući vidljive tragove.

Danas Turska zauzima površinu od 780.580 km2 i ima oko 73 miliona stanovnika. Prestonica je Ankara, a najveći grad Istanbul. Poslednjih godina turizam je doživeo nagli uspon, a Turska se svrstala u 20 najznačajnijih svetskih turističkih destinacija.
Pored letovališta na obalama Sredozemnog mora, razvija se i gradski turizam gde svakako prednjači najveći grad i kulturni centar zemlje – Istanbul.

Specijalna ponuda Turska 2017

cena aranžmana po osobi / sa avio prevozom
plaćanje na 6 rata bez kamate
uz kupljeni aranžman dobijate besplatan aerodromski transfer
Informacije i rezervacije na
011/303 88 77
putovanja@jumbo.rs

Turska 2017 – pogledaj cenovnik

 

 

Save

Sport i priroda

Sport i priroda Najpopularniji sport u Turskoj je fudbal. Najjači nogometni klubovi u Turskoj su Galatasaray, Fenerbahce i Bešiktaš. Među drugim popularnijim sportovima su košarka i odbojka. U zadnje vreme veliku popularnost stekli su moto sportovi a Velika nagrada Turske u Formuli 1 održava se od 2005. godine. Tradicionalni turski nacionalni sport koji je popularan još od osmanskih vremena je rvanje.

Noćni život

Noćni život Bez obzira na prirodna i istorijska blaga, Turska može da se pohvali i veoma raznovrsim i živim noćnim provodom. Ova mesta nude živu muziku, isvrsnu lokalnu i internacionalnu kuhinju i pića, ples do jutra, kao i uđivanje uz neke od nacionalnih plesova ukoliko je tradicija Turske ono što želite da doživite. Duž obale Bosfora postoji raznovrsnost od modernih do tradicionalnih mesta za zabavu. Pivnice, barovi, rok barovi, folk barovi, restorani, noćni klubovi i taverne, obezbediće zabavu za svačiji ukus do ranih jutarnjih časova.

Galata Mansion Hotel

Istanbul
Cena po sobi po noćenju od 30

Galata Mansion Hotel predstavlja otomansko zdanje sa Više informacija

Rezervišite

Cartoon hotel Istanbul

Tarlabasi Bulvari 36-38
Cena po sobi po noćenju od 24

Cartoon hotel je gradski hotel Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs