Tajland - biser Indokine

Tajland - biser Indokine

Opšte aktivnosti

Tajland je kraljevina u jugoistočnoj Aziji. Na jugu izlazi na Tajlandski zaliv, deo Južnog kineskog mora. Graniči se na zapadu s Mianmarom, na severu i istoku s Laosom, na istoku s Kambodžom i na jugu s Malezijom.

Tajland nudi nenadmašnu kombinaciju istočne egzotike i zapadnog modernizma. Sinonim za Tajland je raskošna zemlja prelepih plaža i magičnih sela. Tajlanđani su poznati kao prijateljski i gostoljubivi narod, te svake godine zemlja beleži masovni porast stranih posetilaca. Zato i ne čudi što Tajland zovu Land of Smiles ( zemlja osmeha ).

KLIMA TAJLANDA

Klimatski uslovi na Tajlandu se mogu podeliti na 3 sezone:

Novembar – Februar
Temperature su u većini regiona između 20 i 30 stepeni C, sa toplom i suvom klimom. Mogući su hladni talasi uzrokovani vetrovima iz Kine.

Mart – Maj
Veoma visoke temperature, do 40 stepeni C.

Juni – Oktobar
Temperature su oko 30 stepeni C i sparno je. Od kraja juna može u celoj zemlji biti kratkih i obilnih pljuskova. U mnogim turističkim vodičima se ovaj period opisuje kao kišni odnosno period monsuna, što dovodi do nesporazuma. Generalno, ne pada kiša u svim delovima zemlje u isto vreme. Uglavnom su to kratke, ali obilne padavine. U severnim krajevima se dešava da kiša pada tokom celog dana. Ima i oblačnih dana, kada se takođe mogu dobiti opekotine od sunca.

KULTURA TAJLANDA

Tajland je zemlja koja ruši predrasude svojim razvojem i kulturom. Prestonica Bankok, više nego očigledno predstavlja spoj modernog grada 21. veka i čuvara starih relikvija i ikona. Tajland su proslavile skovite plaže Koh Samuia kao i raskošan i luksuzan Puket. Naravno, Tajland je destinacija bogate kulture, drevnih hramova i ostataka plemena Chiang Mai.
Ova prelepa zemlja, može da ponudi izvor zabave i uživanja za putnike svih budžeta. Dodajte na ovo i egzotičnu hranu kao i savršenu klimu i sigurno će te se zaljubiti u ovu uzbudljivu i gostoljubivu zemlju.

Korisni linkovi :

Upoznajte Tajland

Bangkok

Pattaya

Država Kraljevina Tajland
Površina 513,120 km2
Jezici koji se govore Tai
Valuta Tajlandski bat
Vizni režim Građanima Srbije je potrebna viza. Košta 35 Eur. Najbliže ambasade Tajlanda se nalaze u Budimpešti i Bukureštu. Konzulat postoji u Zagrebu.

Bauman Residence Phuket

201 Pang-Muang Sai Kor Rd, Patong, Kathu District, Phuket

Bauman Residence Phuket je hotel Više informacija

Rezervišite

Baiyoke Sky Hotel

222 Ratchaprarop Rd., Ratchathewi, Bangkok

Baiyoke Sky Hotel se nalazi u centru Pratumana, u srcu Više informacija

Rezervišite

Hotel Anantara Bangkok Sathorn

36 Narathiwat-Ratchanakarin Road Bangkok 10120

Hotel Anantara Bangkok Sathorn sa fantastičnim Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Phuket Thailand – najsjajnija egzotična zvezda

Phuket
Cena po osobi od 745

Phuket Thailand  je tajlandsko ostrvo čije obale Više informacija

Rezervišite