Španija

Španija

Opšte aktivnosti

Španija je prelepa i raznovrsna zemlja koja se nalazi u jugozapadnoj Evropi.Ona sa Portugalom, gibraltarom i Andorom deli Pirinejsko poluostrvo.Na severoistoku se graniči sa Francuskom i malom kneževinom Andorom.Na zapadu su njene granice omeđane Balearskim ostrvima koja su smeštena u srcu Mediterana. Njene najjužnije teritorije su živopisna Kanarska ostrva u Atlantskom okeanu, i gradovi Ceuta i Melilla koji su locirani na severu Afrike.

To su sve razlozi zašto putovanje u prelepu Španiju predstavlja neponovljivo iskustvo obogaćeno mnoštvom destinacija, aktivnosti i pajzaža.Španija je kovčeg blaga nezaboravnih doživljaja i prizora.Odvajajući je od Francuske, snegom obavijeni Pirineji pružaju razne mogućnosti za skijanje i neverovatne poglede na okolinu koja oduzima dah.Na severu, krivudave reke i bujne zelene šume Galicije predstavljaju sliku kojom se Španija retko zamišlja i potpuni su kontrast jugu gde su tople peščane obale okupane smaragdnim morem.

Svuda se nalaze podsetnici o španskom bogatstvu i raznolikoj prošlosti, od Alhambre u Granadi do Don Kihotovih vetrenjača u La Manci.Mešavine drevnih i modernih kultura u gradovima kao što su Toledo, Barselona, Salamanka, prestonica Madrid, ogledaju se kroz spoj brojnih muzeja, galerija, crkvi baroknog stila koje stoje rame uz rame sa glasnim užurbanim barovima i bučnim prepunim diskotekama.

Starst koju španci gaje prema dobrom provodu datira od davnina.Ogleda se u njihovoj kulturi i tradiciji kroz živopisne festivale, flamenko, slikanje, operu i književnost.Jedan od najfascinantnijih i najpoznatijih je festival Trka sa bikovima u Pamploni gde hrabri volonteri trče ispred krda razjarenih bikova kroz uzane kaldrmisane ulice San Fermina.

Španija je i više od vina Sangrija, sombrera, „fiesta“, paelja i čipsa, borbe bikova i „ole“ uzvika. Ovo je zemlja ponosnih, familijarnih i gostoljubivih ljudi, zemlja neverovatno bogate istorije i arhitekture, zelenih brda i peščanih obala, bogata ukusima i bojama života, zemlja u kojoj se jednom doživi a večito pamti unikatna španska harmonija.

Država Španija
Jezici koji se govore španski
Valuta evro
Vizni režim Državljanima Republike Srbije nije potrebna viza za turistički boravak u Španiji.

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs