Slovenija

Slovenija

Opšte aktivnosti

Slovenija je primorska i podalpska država na jugu srednje Evrope, članica je Evropske unije, Ujedinjenih nacija i NATO saveza.

Slovenija je destinacija namenjena svima, porodicama, poslovnim ljudima, ljubiteljima aktivnog odmora – svi oni će u Sloveniji imati šta da rade. Šetače će opuštati tišina planina, a sportske planinare, skijaše, bicikliste, kanuiste, jedriličare, ribolovce, lovce, igrače golfa, jahače itd.

Slovenačka kuhinja vuče korene iz tri velike kulture – panonske, alpske i sredozemne. Najstariji osnovni elementi ishrane Slovenaca su jela od testa i kaše. Poznati su hlepčići za praznične prilike koji se i danas prave u obliku pletenih veknica, kao i štruklji koji se pripremaju na 70 različitih načina sa slatkim i mesnim nadevom i nadevom od povrća, i »žganci«. Međutim, pravi slovenački specijalitet su »potice« koje se za praznične prilike pripremaju sa raznim nadevima.

Slovenija je takođe i vinogradarska zemlja. Podeljena je na tri vinorodna regiona: primorski, posavski i podravski, a razlikujemo 14 okruga sa svojim prepoznatljivim karakteristikama. Primorski region čuven je po karakterističnim crvenim i punim belim vinima, iz posavskog regiona potiče slovenački specijalitet – »cviček«, a podravski region je domovina renskog rizlinga, sauvignona i rulandca, kao i odličnih traminaca i penušavih vina.

Izvanredan položaj, živopisne pejzaže, brojne mogućnosti za aktivan odmor i vrhunsku kulinarsku ponudu i ponudu vina Slovenije dopunjavaju i ljudi koji u njoj žive: ljubazni, srdačni, veseli, pažljivi. Slovenci su gostoprimljiv narod koji svoju gostoljubivost žele da podele sa posetiocima.

BLED – CENOVNIK 2020.

PORTOROŽ – CENOVNIK 2020.

Terme Krka – CENOVNIK 2020.

Terme Čatež – CENOVNIK 2020.

Terme Olimia – CENOVNIK 2020.

Terme Laško – CENOVNIK 2020.

Terme Ptuj – CENOVNIK 2020.

Rimske terme – CENOVNIK 2020.

 

Država Republika Slovenija
Površina 20,273 km2
Jezici koji se govore Slovenački
Valuta Evro
Vizni režim Građanima Srbije nisu potrebne vize

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs