Meksiko

Meksiko

Opšte aktivnosti

Meksiko – destinacija koju ne smete propustiti.
Nije iznenađenje što i današnji vodiči kroz destinacije ne mogu sa sigurnošću da potvrde da li Meksiko pripada srednjoj ili Severnoj Americi. Iako geografski pripada delom Severnoj Americi, Meksiko je spoj dve kulture, dva regiona, te je poprimio SAD napredak, španski kolonijalizam i stil Latinske Amerike.

Pustinja, dva okeana, jedan od najvećih gradova na svetu, ostaci najimpresivnijih drevnih civilizacija na zemlji, sve je to ono što ovu zemlju čini tako fascinantnom i mističnom.

Španski uticaj se može videti u malim gradovima. Tamo se mogu sresti i preci Maya i Asteka, još uvek sledeći njihov tradicionalni način života. Zato nikako ne treba propustiti obilazak Chicken Itza. Bićete zatečeni ostacima drevnih nacija, civilizacija, piramida pa čak i celih gradova koji leže u sopstvenim ruševinama.

Meksiko – Cancun, najpoznatije letovalište

cancunGotovo da nije bilo posetilaca a da su ostali ravnodušni pre pogledu na tirkizno more Meksika i Kariba. Zato treba provesti nekoliko opuštajućih dana na ovim netaknutim obalama, što je ujedno i savršen način da se ponovo napune baterije nakon upoznavanja i istraživanja istorije Meksika.

Riviera Maya, jednom rečju opisana kao svilenkasta plaža, započinje mega letovalištem Cancun. Nastavak sledi od Plaza Del Carmen pa sve do Great Maya koralnog grebena.

Cancun je savršeno mesto za ronjenje ili da jednostavno ležite u nekoj ljuljašci i dopustite da vas zavede vreo povetarac ili blagi talasi kristalne vode.

Save

Država Meksiko
Površina 1.972.550 km2
Jezici koji se govore španski
Valuta meksički pezos
Vizni režim Od 19. avgusta 2009. za državljane Republike Srbije izdavanje konzularne turističke vize je besplatno.

Sandos Cancun Luxury Resort

Cancun
Cena po sobi po noćenju od 115

Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs