Kanarska ostrva

Kanarska ostrva

Opšte aktivnosti

Kanarska Ostrva (Islas Canarias) su ostrva u Atlantskom okeanu, 104 kilometra zapadno od rta Hubi (Juby) u južnom Maroku, i zajedno čine jednu autonomnu pokrajinu Španije. Čini ih 12 ostrva i ostrvaca sa površinom od 7.273km2, a sa najvećim rastojanjem među njima od 600 kilometara. Sedam ostrva je naseljeno: Tenerife, Fuerteventura, Gran Kanarija, Lanzarote, La Palma, Gomera i Jero. Na ovih sedam ostrva živi oko 1,5 miliona stanovnika, pa je gustina naseljenosti oko 200 st/km2. Nenaseljena ostrva su : Alegransa, Grasiosa, Roke de Este, Roke de Oeste, Montanja Klara, i Isla de Lobos. To su vulkanska i planinska ostrva, sa brojnim kraterima, a posebno na ostrvu Tenerife. Kanarski krateri spadaju među najveće na svetu. Na ostrvu Tenerife se nalazi i najviši vrh Španije Piko de Teide (Pico de Teide, 3.718 m). Severne obale su izgrađene od crnog, sivog, crvenog i belog peska, dok su bele plaže na istočnim ostrvima nastale taloženjem peska iz Sahare. Starosedeoce Guanče su u potpunosti istrebili španski osvajači.

KLIMA:

Klima je na najvećem delu arhipelaga suptropska, i delimično suva, a vreme je ujednačeno i vrlo prijatno preko cele godine.
Turističko naselje na jugu, tokom leta u proseku ima dnevnu temperaturu oko 30 stepeni, koja noću pada na 20-24 C. Zimi je dnevna temperatura oko 23 C, a noćna oko 16-17.
Iako je klima blizu idealne, dešava se da vreme bude loše od sredine oktobra do marta, i tada temperatura zna da padne na 11-12 C, uz jak vetar.
Najprijatniju klimu i najmanje vetra na južnoj obali ima Arguineguín, jer je zaklonjen u zalivu. Zimi ovde pada najmanje kiše.
Las Palmas na ostrvu Gran Kanarija, na krajnjem severu , ima najviše kiše zimi, a i temperatura je niža.

Država Španija
Vizni režim Kako su Kanarska ostrva autonomna pokraina Spanije, za gradjane Republike Srbije nije potrebna viza.

Hotel Mediterranean Palace

Tenerife, Playa De Las Americas
Cena po sobi po noćenju od 75

Više informacija

Rezervišite

Hotel Gala

Tenerife, Playa De Las Americas
Cena po sobi po noćenju od 65

Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Tenerife – ostrvo večnog proleća

Kanarska ostrva
Cena po osobi od 750

Kanarska Ostrva (Islas Canarias) su ostrva u Više informacija

Rezervišite