Sicilija

Sicilija

Opšte aktivnosti

Sicilija je ostrvo u Italiji, najveće ostrvo u Sredozemnom moru i jedno od najgušće naseljenih. Nalazi se oko 160 km severostočno od Tunisa (Severna Afrika). Ostrvo je odvojeno od kopna Mesinskim moreuzom 3 km širokim na severu i 16 km širokim na jugu.

Glavni grad je Palermo. Sicilija je autonomni region sa specijalnim statusom u okviru Italije. Od svih regiona Italije, Sicilija zauzima najveću površinu (25.708 km²).
Tokom istorije, Sicilija je smatrana teritorijom od posebne važnosti zbog uloge koju je imala u trgovini po Sredozemnom moru. Po grčkoj mitologiji, Sicilija je postojbina kiklopa Polifema koga je oslepeo grčki heroj Odisej.

Ona je ostrvo bogate i jedinstvene kulture, posebno u umetnosti, kulinarstvu, arhitekturi, pa čak i jezika. Privreda Sicilije je uglavnom zasnovana na poljoprivredi (narandže i limuni). Ruralni krajevi privlače turiste koji žele da uživaju u prirodnim lepotama ostrva. Na Siciliji se nalaze važni arheološki i antički lokaliteti kao što su nekropole Pantalike i Dolina hramova.

Palermo je, prema oceni mnogih, pored Napulja, jedan od najlepših mediteranskih gradova. Podigli su ga Feničani, da bi se u potonjim milenijumima i vekovima u njemu smenjivali Kartaginjani, antički Grci, Rimljani, germanska plemena, Vizantinci, Arapi, Normani, Španci i Francuzi. U drugoj polovini 19. veka Palermo je, zajedno sa Sicilijom, čija je prestonica, ušao u sastav italijanske države.

Specijalna ponuda Sicilija 2017

cena aranžmana po osobi / sa avio prevozom
plaćanje na 6 rata bez kamate
uz kupljeni aranžman dobijate besplatan aerodromski transfer

Informacije i rezervacije na
011/303 88 77
putovanja@jumbo.rs

Sicilija 2017 – pogledaj cenovnik

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs