Italija

Italija

Opšte aktivnosti

Italija je južnoevropska država čiji gradovi decenijama unazad važe za najtraženije na turističkoj mapi Evrope i sveta.To je zemlja sa drevnom kulturom, seoskim predelima iz mašte i istorijskim građevinama. Takođe se smatra i centrom za modu, a poseduje i druge brojne znamenitosti koje u velikom broju privlače turiste. Ne treba pokušavati da čitavu zemlju obiđete u toku samo jednog putovanja. Mnogo je bolje da se koncentrišete na neke od bezbroj atrakcija i prepustie se gostoprimstvu, stilu i misteriji koje čini ovu zemlju tako opojnom.

Bogatstvo Italije odlikuje se i u kulturno-istorijskim znamenitostima kojima ova,  zemlja bogate istorije obiluje.Ne može se ni zamisliti niti jedan udžbenik istorije umetnosti bez udela italijanskih tekovina u njima. Brojni spomenici i trgovi samo su delovi burne bogate istorije o sa kojom je upoznat savremeni svet.

Gastronomski specijaliteti Italije samo su jedan od magneta koji privlači desetine miliona turista. Moderna italijanska kuhinja je evoulirala kroz vekove društvenih i političkih promena, od svojih korena koji sežu do 4.veka pre Hrista. Značajne promene dogodile su se otkrivanjem Novog Sveta, kada je povrće kao što je krompir, paradajz, paprika i kukuruz postalo dostupno. Sastojci i jela variraju u zavisnosti od regiona. Međutim, mnoga nekada regionalna jela su stekla u različitim varijacijama nacionalnu reputaciju. Sir i vino se ipak najviše koriste u pripremanju jela.

Neka od najpoznatijih italijanskh jela su: pica, pasta, lazanja i sladoled.
Kafa, a posebno espresso su postal važan deo italijanske kuhinje.Italijanska vina su veoma popularna širom sveta i jedan su od njenih zaštitnih znakova.Možete probati i neke od italijanskih likera, kao što sučuju Amaretto, Limoncello, Grappa i Strega.

Niste do sada imali prilike da posetite Italiju i neki od njenih prelepih gradova od kojih je svaki ponaosob priča za sebe? Pravo je vreme da ispravite grešku i doživite nezaboravno iskustvo, da otputujete u Italiju.

Hotel Alexander

Via Forte Marghera 193/c, 30173 Mestre, Venice
Cena po sobi po noćenju od 45

Hotel Alexander je na odličnoj lokaciji te ga je veoma Više informacija

Rezervišite

Hotel Piave

Via Col Moschin, 6/10 Mestre - Venezia
Cena po sobi po noćenju od 32

Hotel Piave je smešten na 150 m od železničke Više informacija

Rezervišite

Hotel Continental

Lista di Spagna, Cannaregio 166 30121 Venice, Italy
Cena po sobi po noćenju od 97

Hotel Continental smešten je na samom Grand kanalu, Više informacija

Rezervišite

Hotel Nazionale

Lista di Spagna, 158, Venice
Cena po sobi po noćenju od 57

Hotel Nazionale se nalazi na privilegovanoj poziciji, na Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs