Borovec

Borovec

Opšte aktivnosti

Borovec je bugarski najpoznatiji i najstariji skijaški centar, koji datira još iz 19.veka kada je bio poznat i omiljen medju malobrojnom i ekskluzivnom klijentelom. Smešten je u gustoj borovoj šumi, na 1350m nadmorske visine (najviša visina staze 2600m ), na severnim padinama planine Rila,u podnožju najvišeg vrha na Balkanu – Mousala (2925m.).Od Beograda je udaljen 473km, a od glavnog grada Bugarske,Sofije 73 km.

Borovec obiluje sadržajima i mogućnostima za brojne zimske sportove, izmedju ostalog skijanje, snowboard, cross country, biathlon, skokovi, i kao takav ponosi se podatkom da je čak dva puta bio domaćin svetskog kupa u alpskom skijanju. Ima ukupnu mrežu od 40 km staza, najduža staza je duga 6km, sedam staza za početnike, 15 staza srednje težine i 2 staze za napredno skijanje. Njegova staza za biathlon, ubraja se u medju najbolje u Evropi. Staze servisira gondola i sistem od devet žičara i to : jedna četvorosedna i jedna jednosedna i šest vučnih žičara sa ukupnom propusnom moći od 8.150 skijaša na sat. 2004 godine uredjena je nova staza Musalenska dužine 12 km, kao i dva četvoroseda kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Staze za cross country i biathlon locirane su na oko 2km od mesta Borovec a staze za skokove (75m i 50m) servisiraju vučnice. Zimski pokrivač se u najvećem broju slučajeva zadržava, konstantno, od Decembra do Aprila. Sve staze su opremljene topovima za veštački sneg a ski patrole obezbedjuju 24-časovni nadzor.

Osim sjajnih mogućnosti za celodnevno uživanje u zimskim sportovima, Borovec ima bogatu ponudu i za tzv. Apres Ski. Mnoštvo barova, kafea i noćnih klubova otvoreni su tokom čitavog dana, odnosno noći, nudeći nezaboravnu zabavu uz domaću i internacionalnu muziku. Za ljubitelje dobre hrane, pića i žive muzike, u ponudi su tradicionalne bugarske taverne, tzv. Mehane, gde se može uživati u specijalitetima bugarske kuhinje i bugarskom crvenom vinu.

CENOVNIK možete pogledati OVDE

Država Bugarska
Jezici koji se govore Bugarski,engleski.
Valuta Bugarski lev
Vizni režim Nije potrebna.

Hotel Iceberg Borovec

Cena po sobi po noćenju od 22

Hotel Iceberg Borovec se nalazi na oko 250m od ski staza Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs