Beč

Beč

Opšte aktivnosti

Putovati Evropom a ne posetiti Beč istinski je turistički greh koji se teško oprašta. Ovaj prelepi grad i prestonica Austrije nalazi se na obalama lepog plavog Dunava, čiji talasi zapljuskuju obale grada u ritmu Valcera.

Na svakom koraku šetajući bečkim ulicama oseća se bogata istorija i kultura Romanske imperije, kasnije Habzburške monarhije, pa je i sam stari centar grada zaštićen UNESCO od 2011. godine zbog svog kulturno-istorijskog značaja.

Velelepne građevine najbolji su predstavnici prošlosti grada, možete ih uočiti svuda, od same Imperial palate, preko palata Belvedere i Šenbrun pa sve do najstarijeg evropskog zoo vrta. U Beču možete videti mnogo veličanstvenih građevina poput impozantne španske škole jahanja, Katedralu Sv. Stefan, ili pak kružnu aveniju ukrašenu modernim zgradama.

bec-praterTu je svakako i nezaobilazni zabavni park Prater gde možete uživati u preko 250 atrakcija među kojima dominira džinovski panorama točak nalik „londonskom oku“ koji se pojavljuje u čuvenom filmu Orsona Velsa „The Third Man„(Treći čovek).

Ukrašen velikim brojem zelenih parkova Beč se smatra „zelenim gradom“ u čijim prirodnim predelima možete opustiti sva čula. Mnogi od ovih parkova svojim zelenim krošnjama ukrašavaju brojne kulturno-istorijske objekte grada.

Beč je poznat i kao grad kulture, sa sjajnim teatrima, muzejima, i evropskim biserom kulture – bečkom operom, čiju su istoriju utemeljili Mocart, Štraus i drugi. Adolf Hitler koji je u Beču živeo od 1909 – 1913. pokušavao da upiše Akademiju lepih umetnosti.

becObilazeći znamenitosti po kojima je Beč prepoznatljiv na turističkim mapama sveta, zasigurno ćete zaželeti barem kratki predah. Vama na usluzi su brojni barovi, kafići i restorani u kojima je živo do kasnih večernjih časova, kada se možete zaputiti u ništa manje interesantan noćni život grada.

 

Potrebno je mnogo dana provesti u Beču da biste upoznali sve lepote grada koji ponosno čuva svoju istoriju čiji je svedok reka Dunav. Važno je napraviti prvi korak, prvu posetu, sve ostalo posle dolazi samo po sebi, pa tako i vaše ponovne posete Beču.

Beč – atrakcije koje ne treba propustiti

Arsenal u Beču – Otprilike kilometar jugoistočno od popularnog Belvederea nalazi se jedna od najbolje čuvanih bečkih tajni – Arsenal.

Zoo Vrt Šenbrun – U blizini dvorca Schönbrunn nalazi se Tiergarten, najstariji zoo vrt na svetu. Osnovan je još 1752. godine, a istorija mu seže u davnu 1452. godinu!

Burggarten park – jedan od najlepših parkova koji ulepšava Beč.

Crkva Sv. Petra – Nalazi se u samom središtu grada, pedesetak metara od znamenite katedrale

bec-belvedereDvorac Belvedere –  jedna je od najlepših bečkih znamenitosti. Sagrađen je u XVIII veku kao letna rezidencija princa Eugena Savojskog, velikog vojskovođe koji je služio na dvoru Habsburgovaca.

Heldenplatz – U središtu Beča nalazi se nekoliko većih trgova, a najveći među njima jeste Heldenplatz, odnosno Trg junaka.

Hofburg – Rezidencija austrijskog predsednika, nekada središte moćnog habzburškog carstva.

bec-schonbrunnŠenbrun – barokna palata pod zaštitom UNESCO-a nekad je služila kao letnja rezidencija Habsburgovaca. Beč je prepoznatljiv po ovoj palati širom Evrope.

Katedrala Sv. Stefana – još je od 12. veka smeštena u središtu grada, predstavlja sedište bečkog biskupa. Građena u gotskom stilu, prepoznatljiva je po svom krovu s više od 200 hiljada crepova, na kojem se nalaze austrijski grbovi.

Volksgarten – Beč je prepun prelepih parkova, Volksgarten je zasigurno jedan od najlepših.

Država Austrija
Površina 414,65km2
Jezici koji se govore nemački
Valuta EUR
Vizni režim Za državljane Srbije nije potrebna viza za ulazak u Austriju.

Sport i priroda

Sport i priroda Zbog mnogobrojnih parkova širom grada, Beč nazivaju i "zelena metropola". Pruža vam se prilika da prošetate po najlepšim parkovima starog kontinenta, a ljubitelji prirode nikako ne bi trebalo da propuste posetu najstarijem zoo vrtu na svetu, čija istorija datira još iz 1452. godine. Zaljubljenici u sport, uz malo sreće, mogu prisustvovati fudbalskim utakmicama najvećih gradskih rivala Austrije i Rapida.

Noćni život

Noćni život Beč se može pohvaliti jednim od najbogatijih noćnih provoda u Evropi. Brojni klubovi po centru grada stecište su mladih tom cele noći, kafići, barovi, restorani rade do kasnih večernjih časova.Predložićemo samo neke od njih: Volksgarten, Passage, Onyx Bar u hotelu Do & Co, Sky Bar, Kruger's, Manolos i drugi.

Kultura i istorija

Kultura & istorija Bogata istorija i kultura grada privlači poklonike estetike i umetnosti iz čitavog sveta. Srednjevekovne građevine iz habzburških vremena ostaviće vas bez daha. Centar grada, načičkan zdanjima u gotskom stilu, zbog svog istorijskog značaja zaštićen je UNESCO-om što samo po sebi govori o kakvom gradu se radi.

Hotel Pension Baron am Schottentor

Währinger Straße 12, 09. Alzergrund, 1090 Beč, Austrija
Cena po sobi po noćenju od 65

Hotel Pension Baron am Schottentor otvoren je 2013. Više informacija

Rezervišite

Hotel Graf Stadion

Buchfeldgasse 5, 08. Jozefštat, 1080 Beč, Austrija
Cena po sobi po noćenju od 35

Hotel Graf Stadion je ekološki orijentisan i smešten Više informacija

Rezervišite

Hotel Ibis Styles Wien City

Döblinger Hauptstr. 2, 19. Debling, 1190 Beč, Austrija
Cena po sobi po noćenju od 40

Hotel Ibis Styles Wien City smešten je na minut hoda od Više informacija

Rezervišite

InterContinental Vienna

Johannesgasse 28, 03. Landštrase, 1030 Beč, Austrija
Cena po sobi po noćenju od 170

Više informacija

Rezervišite

Arthotel ANA Enzian

Rennweg 51, 03. Landštrase, 1030 Beč, Austrija
Cena po sobi po noćenju od 55

Više informacija

Rezervišite

Hotel Exe Vienna

Ottakringer Straße 34-36, 17. Hernals, 1170 Beč, Austrija
Cena po sobi po noćenju od 65

Više informacija

Rezervišite

Austria Trend Hotel Ananas

Sonnenhofgasse 8-10, 05. Margareten, 1050 Beč, Austrija
Cena po sobi po noćenju od 85

Više informacija

Rezervišite

Hotel Ibis Wien Mariahilf

Beč
Cena po sobi po noćenju od 70

Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs