Vize za Kubu

vize za kubu

Vize za Kubu za turističke posete nisu potrebne državljanima Republike Srbija za boravak do 90 dana.

Vize za Kubu

Za putovanje na Kubu potrebno je posedovati važeći pasoš čiji rok ne ističe za manje od 6 meseci od datuma ulaska u ovu zemlju i povratnu avio kartu. Turističke vize za Kubu važe za posete do 90 dana.

Izuzetak su boravak na osnovu lečenja, školovanja i radi posla. Prilikom ulaska u zemlju, na međunarodnim aerodromima putnici popunjavaju obrazac – Međunarodna karta za ukrcavanje i iskrcavanje (Tarjeta Internacional de Embarque y Desembarque), koju je potrebno pokazati i prilikom izlaska iz zemlje.

Na obrazac (pribaviti ga po izlasku iz aviona, pre pasoške kontrole, uz napomenu da se radi o obrascu za bezvizni režim) potrebno je upisati i tačnu adresu boravka na Kubi. Pečat o ulasku u zemlju imigracioni organi R.Kube unose na pomenuti obrazac, a ne u pasoš, kako bi eventualni putnici za SAD mogli nesmetano da uđu u ovu zemlju.

Popunjavaju se i obrasci o zdravstvenom stanju i predaju sanitarnoj kontroli u bescarinskoj zoni. Usled epidemije ebole u Africi, nakon pasoške kontrole, popunjavaju se i obrasci o zdravstvenom stanju i predaju sanitarnoj kontroli u bescarinskoj zoni.

Prilikom izlaska iz zemlje iznos od 25.00 cuc (cca 20.00 evra) na ime aerodromske takse za međunarodne letove – putnici više ne plaćaju, već je isti uračunat u cenu avio karte.

Količina unetog novca u gotovini nije ograničena.

Na Kubu je dozvoljeno unošenje:

 • predmeta za ličnu upotrebu,
 • ličnog nakita,
 • foto-aparata i kamera,
 • lap-top računara,
 • sportske i ribolovačke opreme,
 • 2 flaše pića,
 • 1 kartona cigareta.

Zabranjeno je unošenje narkotika i vatrenog oružja, osim lovačkog oružja uz propisane dozvole.

Kućni ljubimci (psi, mačke i sl.) mogu se uneti uz odgovarajuću potvrdu o vakcinaciji protiv besnila i veterinarski sertifikat sanitarnih organa zemlje porekla.

Sa Kube je zabranjeno iznošenje:

 • više od 5.000, 00 USD ili protiv- vrednost u drugoj valuti, ukoliko nisu prijavljeni prilikom ulaska u zemlju ili se ne poseduje odgovarajuća bankarska potvrda,
 • više od 100 nacionalnih pesosa, odnosno više od 200 konvertibilnih kubanskih pesosa, predmeta muzejske vrednosti,
 • više od 50 kubanskih cigara – tompusa, ukoliko se ne poseduje faktura o kupovini,
 • predmeta od numizmatičke vrednosti, ukoliko se ne poseduje ovlašćenje Muzeja numizmatike ili Centralne banke Kube.

Pojedine slike i umetnički predmeti kupljeni na za to određenim prodajnim mestima zahtevaju markicu (cello) o slobodnom izvozu iz zemlje, koja se nabavlja kod samih umetnika na prodajnim mestima.

Pogranični organi u Havani: (+537) 883-8282; 883-7575, 881-9732 i WEB stranica: http://www.aduana.co.cu.

Pogledajte i da li vam je potrebna Vakcinacija pre putovanja na Kubu.

Najpovoljnije avio karte za Kubu možete dobiti klikom na Jeftine avio karte za Kubu.

Sve dodatne informacije možete potražiti pozivom na 011/303 88 77 ili u svim Jumbo poslovnicama svakog radnog dana od 09-20 časova i subotom od 09-15 časova.

Save

Save